logo
Onze expertise:
 • contractenrecht
 • aanbestedingsrecht
 • concessies voor openbaar vervoer
 • spoorwegrecht
 • overeenkomsten tussen overheden
 • bestuurlijke besluitvorming

Wat mag u van Liaison verwachten?
 1. Een gedegen, uitvoerbaar en volledig onafhankelijk advies.
 2. Persoonlijke toewijding. Wij bouwen een vertrouwensrelatie uit door goed te luisteren. Pas als wij uw drijfveren kennen, zijn wij in staat om u gericht te adviseren.
 3. Steun in de rug. Een goed advies kijkt verder dan de status quo. Soms moet je buiten je comfortzone stappen om verder te komen met een complex project. Wij helpen u en uw organisatie om schroom te overwinnen.

Liaison verbindt
 1. In veel organisaties bestaat er een grote afstand tot de inhoudelijke mensen en juridische staffunctionarissen. Het is goed als er tussen die twee ‘checks & balances’ bestaan, maar de relatie blijft vaak steken in een patroon waarbij beleidsmedewerkers iets willen en juristen slechts controleren. Het accent ligt dan op wat niet mag. Advies over hoe dingen wél te regelen zijn, blijft achterwege. Geen wonder dat inhoudelijke mensen juristen dan als een belemmering ervaren.
  Liaison helpt om de interne partijen dichter bij elkaar te brengen, waarbij de focus verschuift van juridische belemmeringen naar juridische kansen.
 2. De mogelijkheid van escaleren bepaalt de positie van een bestuurder. Toch is nakoming vorderen of een inpassingsplan vaststellen zeker niet altijd de beste oplossing. In het openbaar bestuur blijf je op maatschappelijke partners aangewezen. Bijvoorbeeld voor de realiseren van andere dossiers.
  Liaison helpt oplossingen vinden voor bestuurlijk en juridisch maatwerk.
 3. Besluiten die voor een organisatie belangrijk zijn, worden normaal gesproken op operationeel niveau voorbereid. Vervolgens stijgen ze via het management naar de directie of het bestuur. Elk van die lagen hanteert een eigen manier van kijken. Vaak hebben medewerkers hetzelfde doel voor ogen, maar verschillende opvattingen over de manieren om het doel te bereiken. Ook zijn de belangen vaak verschillend.
  Liaison verbindt de lagen in een organisatie door zich in te leven in de rollen die stakeholders spelen.

U bent bestuurder of ambtenaar. U staat voor de taak om de bereikbaarheid in uw omgeving een flinke impuls te geven. Dat is afgesproken in het coalitieakkoord. Bestuurlijk zijn er nog veel hobbels te nemen. De ambtelijke organisatie moet alle zeilen bijzetten. Het project komt bovenop de normale werkzaamheden en is bepaald geen routine. Wie helpt? Liaison.

U bent verantwoordelijk voor het aanbesteden van openbaar vervoer. Juridisch vraagt dat om slim opereren. De belangen van de reiziger staan voorop, maar u moet ook binnen uw budget blijven. De aanbestedingsregels zijn complex en Europa is streng. Fouten komen u duur te staan. Wie helpt? Liaison.


Bedrijfsgegevens
Molenwerf 23
2635 JT Den Hoorn (ZH)

KvK 27238000
BTW NL-178997948B01

Historie
Liaison is in 2016 opgericht door Marc Platell. Hij is al meer dan dertig jaar gepokt en gemazeld in juridisch-bestuurlijke advisering. Raadpleeg hier zijn LinkedIn-profiel.